Haber

Trending:


Soma maden faciasında yirmi sekiz kamu görevlisi hakim karşısında

Manisa’nın Soma ilçesinde 10 yıl önce 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan davanın ilk duruşmasında 28 sanıktan sadece 2’si duruşmaya katılırken, diğerlerinin ise bulundukları yerde talimatla ifadeleri alındı.


Eğitim-İş, Yeni Müfredat Taslağının Geri Çekilmesi İçin Toplanan 100 Bin İmzayı MEB'e İletti

Eğitim-İş,"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" başlıklı yeni eğitim öğretim müfredat taslağının geri çekilmesi için topladıkları 100 bin imzayı ve hazırlanan değerlendirme raporlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na iletti.


En acı kayıt! Okula uğurladığı oğlunun kazasını kaydetti

Kaza, dün öğle saatlerinde Muratpaşa ilçesine bağlı Güvenlik Mahallesi Turgut Reis Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Güvenlik İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Kayra Ege Yurdunkulu (11), öğle teneffüsü sonrası evinden okula gitmek için çıktı. Yurdunkulu, yolun karşısına geçmek için yaya geçidinde beklemeye başladığı sırada araçlardan birisi geçmesi için yolun sağ şeridinde durdu. Karşıya koşarak geçen gence ise, sol şeritten gelen...


Sorgun’da iş merkezinde çıkan yangın söndürüldü

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bir iş merkezinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.


Uyuşturucu krizine giren genç kendine zarar verdi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde uyuşturucu krizine girdiği iddia edilen genç bıçakla ailesinin gözleri önünde kendisini yaraladı. Polisin ikna etmekte zorlandığı genç hastanede tedavi altına alındı.


Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Otoparkı açılış için gün sayıyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Otoparkı açılış için gün sayıyor ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolüyle yapımına başlanan Akdeniz Üniversitesi Katlı Otopark Projesi'nde sona gelindi.Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin uzun süreden beri devam eden otopark sorununun çözümü için ...


Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kastamonu'da polis ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 9 kişiden 1'i tutuklandı.


Selden sonra bulduğu 2 kavanoz altını sahibine teslim etti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Azat Bayar, 4 Mayıs’ta meydana gelen sel sonrası bulduğu 2 kavanoz altını sahibi S.I.’ya teslim etti. S.I.’nın ev yapmak için yıllardır altın biriktirdiği ve 1 kavanozun hala kayıp olduğu öğrenildi. Cizre’de 4 Mayıs’ta etkili olan sağanak, sele dönüştü. Yaşanan selde birçok ev ve iş yerini su bastı. Nur Mahallesi’nde su ba...


Silivri Kuzey Marmara Otoyolu’nda ticari araç alev alev yandı

Silivri Kuzey Marmara Otoyolu'nda seyir halindeyken yanmaya başlayan hafif ticari araç itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Muğla'da otomobil kamyona arkadan çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Muğla-Denizli karayolu Yeniköy mevkiinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı. Muğla'dan Denizli istikametine seyir halinde olan bir otomobil, aynı istikamette seyreden bir kamyonete arkadan çarptı. Kazada otomobilin sağ tekeri yerinden koparken, üç kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Ambulansı ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ne yazık ki, ağır yaralanan Hayriye Öztürk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.


George Washington Üniversitesi'ndeki Filistin'e destek kampını kaldıran polis 33 kişiyi gözaltına aldı

Polis, öğrencilere göz yaşartıcı spreyle müdahale etti.


MÜSİAD heyeti Başkan Demir ile görüştü

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal ve beraberindeki heyet KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’i Ankara’da bulunan ofisinde ziyaret etti.


Suç makinesi çocuklar önce kameraya sonra polise yakalandı

Bakırköy'de alışveriş merkezinde bir müşteriye ait içinde 6 bin 100 dolar ile 10 bin lira para olan çantayı çalan 3 şüpheli önce kameraya sonra polise yakalandı. Hırsızlık şüphelilerinin suç dosyalarının kabarık olduğu öğrenildi.


Anne ağır yaralı, bebek ölmüştü! Gelenek pişmanlığı!

Anne ağır yaralı, bebek ölmüştü! Gelenek pişmanlığı! Şanlıurfada olay, 6 Mayısta, Ceylanpınar ilçesine bağlı Hamzababa Mahallesinde meydana geldi. Mahallede düzenlenen düğünde gelin Saadet Karagözün evine getirilmesi sırasında havaya rastgele ateş açıldı. DUVAĞI TOPLARKEN GÖĞSÜNDEN VURULDU DHAda yer alan habere göre bu sırada gelinin ablası Zemzem ...


Köpeğine zarar veren adamı otomobile bağlayıp sürükleyen kişi serbest bırakıldı

Antalya’nın Kaş ilçesinde köpeğine zarar verdiğini ileri sürdüğü kişiyi ellerini ve ayaklarını bağlayıp otomobil arkasında iple 150 metre sürükleyen şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Büfe sahibi dehşet saçtı! ‘Burada bekleme’ deyip küçük kızı tekme- tokat dövdü

Olay, Gültepe Mahallesi Eflatun Caddesi üzerinde bulunan bir büfenin yanında meydana geldi. Büfe sahibi M.E. iş yerinin yanında kaldırımda bekleyen F.D.E. adlı kız çocuğunu "Burada bekleme" diyerek uyardı. Yaşanan tartışmanın ardından M.E., F.D.E.’yi tekme ve tokat atarak darbetmeye başladı. Yere düşen kız çocuğu çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, darp raporu alan kız çocuğunun şikayeti üzerine M.E....


Lastiği patlayan otomobil önündeki araca çarpıp devrildi: 2 yaralı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde lastiği patlayan ve önündeki araca çarparak devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı.


Çorum polisinden şok denetim

Çorum’da polis ekiplerince gerçekleştirilen şok uygulamada haklarında arama kararı bulunan 6 kişi yakalandı.


Başkan Sandıkçı öğrencilerin yüzünü güldürdü

Başkan Sandıkçı öğrencilerin yüzünü güldürdü SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Canik Belediyesi, öğrencileri geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturdu. İlçede düzenlenen Canik Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde öğrenciler için eğitici ve eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi.Canik Belediyesi, geleneksel çocuk oyunlarının tarihi ve oyun türleri hakkında bilgil...


İtalya STK uçaklarına havalimanlarını kapattı

İtalyan hükümeti, Akdeniz'deki göçmen botlarını izleyerek gerektiğinde hayati müdahalelerde bulunan STK uçaklarının, Sicilya, Pantelleria ve Lampedusa havalimanlarına iniş-kalkışlarını yasakladı.


Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Kalben'in ifadesi ortaya çıktı: İçiciyim, satmıyorum

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şarkıcı ve müzisyen Kalben emniyetteki tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şarkıcı Kalben'in emniyetteki ifadesinde "İçiciyim ben, satmıyorum" dediği öğrenildi.


Eski sevgili cinayetinde katil zanlıları tutuklandı

Niğde’de arkadaşıyla birlikte eski sevgilisinin evine balkondan giren ve evde karşılaştıkları genci kalbinden bıçaklayarak öldüren 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Yangında 2 konteyner zarar gördü

Yangında 2 konteyner zarar gördü Cumhuriyet Mahallesindeki bir inşaatın bahçesindeki konteynerlerde yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İtfaiye Birimi ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle 2 konteynerde hasar oluştu. ​​​​​​​ Fotoğraf, A...


Çöp ev vakası! 10 kamyon çıktı!

Çöp ev vakası! 10 kamyon çıktı! Yavuz Selim Mahallesi Ankara Caddesindeki 2 katlı müstakil bir evden kötü kokular geldiğini fark edenler, durumu Gebze Kaymakamlığı Hıfzıssıhha Kuruluna bildirdi. Kuruldan evin temizlenmesi kararı çıkması üzerine adrese Gebze Belediyesi ekipleri sevk edildi. Temizlik çalışması başlatan ekipler, 2 günde evden 10 kamyo...


Çanakkale’de araç kiralama ihalesinde 3 gözaltı

Çanakkale'de polis ekipleri, araç kiralama ihalesinde araçların kilometrelerini düşürerek ihale aldığı iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı.


Kırıkkale’de 112 araç trafikten men edildi

Kırıkkale'de polis ekiplerince yapılan trafik denetimlerinde bir haftada 112 araç trafikten men edildi.


Zeytinburnu Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi Başladı

Zeytinburnu'nda müteahhit ve ev sahibi anlaşmazlığından dolayı 10 yıldır yapılamayan Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi başladı. 6 binanın yıkımına başlanan proje hakkında Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 'Burada yaklaşık 10 yıl önce yapılması gereken yıkım işlemine bugün başladık. Mutluyuz, buradaki hak sahiplerini bir an evvel evlerine kavuşturmak için çalışmalara devam edeceğiz' dedi.


Şifa Hastanesi’nde üçüncü toplu mezar: 49 cenaze çıkarıldı

Gazze Şeridi’nin en büyük tıbbi tesisi olan Şifa Hastanesi'nin bahçesinde bulunan üçüncü toplu mezardan 49 Filistinlinin cenazesine ulaşıldı.


Parkta yanına gelen kargayı simitle besledi

Parkta yanına gelen kargayı simitle besledi Yasin KESKİN/BURSA, (DHA)-İSTANBUL'da yaşayan Yurdagül Demir (57), parkta otururken yanına gelen karga, çantasına çıktı. Demir, kendisini otomobiline kadar takip eden kargaya simit verdi ve o anları da cep telefonu kamerasıyla kaydetti.Küçükçekmece ilçesinde yaşayan Yurdagül Demir, pazar alışverişinden ev...


Kaçak göçmenleri tespit edecek

Sınır Kenti olan Edirne'de düzensiz göçle mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran Mobil Göç Noktası Aracı sayesinde şehrin çeşitli noktalarında emniyet birimleri ile birlikte parmak izi sorgulaması yapılacak.


BGC Başkanı Kolaylı : "Gazeteciye yönelik silahlı saldırının takipçisiyiz"

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, baskagazete.com Yayın Yönetmeni Yaman Kaya’ya yönelik silahlı saldırı sonucu Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başlayan "kasten öldürmeye teşebbüs" davasının takipçisi olacaklarını açıkladı.


Cezaevi firarisi gizlendiği çalıların arasında yakalandı

Kastamonu'da 9 yıl 4 ay 21 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi, gizlendiği çalıların arasında yakalandı.


Fatih'te Motosiklet Kazası: Müşterilere Çarptığı Anlar Kamerada

Fatih'te bir motosiklet sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu bir kafenin önündeki masalarda oturan müşterilere çarptığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kazada 4 kişi hafif yaralandı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Balkona tırmanıp eski sevgilisinin erkek arkadaşını öldürmüştü! Tutuklandılar

Olay, dün saat 06.30 sıralarında Yukarı Kayabaşı Mahallesi, Süleyman Fethi Caddesi'ndeki bir apartman dairesinde meydana geldi. Emircan Özdoğan, kız arkadaşı D.A.'nın evine gitti. Bir süre sonra D.A.'nın eski sevgilisi G.Ö. ve arkadaşı T.A., 3 katlı apartmanın 2'nci katına tırmanıp, balkondan daireye girerek çifte saldırdı. İlginizi Çekebilir Arbede sırasında Emircan Özdoğan, göğsünden bıçaklandı. Yaralı halde evden çıkıp kaçan Özdoğan, caddede...


Öğrencilerin düzenlediği “Tükettikçe Tükeniyoruz Başka Dünyamız Yok” paneline yoğun ilgi

Bolu’da lise öğrencileri tarafından hazırlanan “Tükettikçe Tükeniyoruz Başka Dünyamız Yok” başlıklı paneli yoğun ilgi gördü. Panele katılarak öğrencilerin sunumuna katkı sunan İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Merkezi Başkanı İlhan Sağsen, “İklim değişikliği uzun dönemde yağış ve sıcaklık patenlerini bozuyor. Dolayısıyla da bu hem doğal afetlerin miktarını, hem sıklığını hem de şiddetini arttırıyor” dedi.


Çöl tozu Türkiye'ye geliyor: Tarih verildi

Yarından itibaren Arabistan ve Kuzey Afrika üzerinden Türkiye'ye toz taşınımı geleceği uyarısı yapıldı


Beton pompası vincinin çarptığı patpat sürücüsü öldü

Konya'nın Seydişehir ilçesinde beton pompası vincinin çarptığı patpat sürücüsü hayatını kaybetti.


Soma'da 10 yıl önceki maden faciası davası ertelendi

Manisa'nın Soma ilçesinde 10 yıl önce 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin 28 kamu görevlisinin yargılandığı davanın ilk duruşması, bugün Soma 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava 12 Eylül 2024 tarihine ertelendi.


Keşan’da bir evde çıkan yangında eşyalar kullanılamaz hale geldi

Edirne’nin Keşan ilçesinde, Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki 2 katlı bir binanın giriş katında çıkan yangında eşyalar kullanılamaz hale geldi.


Jandarma ekibi tilkiyi elleri ile besledi

Tunceli’de jandarma ekibi, yolda karşılarına çıkan tilkiyi elleri ile besledi.


Sağlık çalışanlarına kürekle saldıran şahıs tutuklandı

Adana'nın Kozan ilçesinde 112 sağlık çalışanlarına kürekle saldırıp ambulansa zarar veren, bir sağlık çalışanının yaralanmasına neden olan şahıs tutuklandı.


Kaza tarihinde yurt dışında yatılı okulunda olan Cemal Demirören ile ilgili yalanlar kanıtlarıyla yargıya taşındı

Kemerburgaz'da 1 Mart gecesi meydana gelen ve 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci'nin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan kazaya ilişkin ortaya atılan mesnetsiz iddialar üzerine Demirören Ailesi harekete geçti. Cemal Demirören'in kaza tarihinde yurt dışında yatılı okulunda olduğunun belgeleri mahkemeye delil olarak sunuldu. Deutsche Welle Türkçe'den Alican Uludağ ve benzer mesnetsiz iddiaları, sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde...


Keşan’da 3. kattan düşen kişi hayatını kaybetti

Edirne’nin Keşan ilçesinde, bir apartmanın 3. katından düşen Cihat Tolga Pektaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


AB, dondurulan Rus varlıklarının karlarıyla Ukrayna'ya silah alacak

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karların Ukrayna'nın savunmasını desteklemekte kullanılmasında anlaştı.


Isparta’da kaçakçılık operasyonunda 4 tutuklama

Isparta’da Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda çok sayıda kaçak malzeme ele geçirilirken, gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.


Eski Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz yaşamını yitirdi

Eski Devlet Bakanlarından Mehmet Kocabatmaz, 78 yaşında yaşamını yitirdi.


Arkadaşı şüphesinde haklı çıktı, evde ölü bulundu

Aydın'ın Efeler ilçesinde arkadaşının uzun süre haber alamadığı bir şahıs evinde ölü olarak bulundu.


Soma'da 301 Maden İşçisinin Hayatını Kaybettiği Davanın İlk Duruşması Yapıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde 10 yıl önce 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin 28 kamu görevlisinin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Davanın ertelenmesine karar verildi.


Edirne’de 21 kaçak göçmen ve 2 organizatör yakalandı

Edirne’de jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 21 kaçak göçmen ve 2 organizatör yakalandı.


Okul müdürünü öldüren öğrencinin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Eyüpsultan'da okul müdürünü silahla vurarak öldüren 17 yaşındaki Y.K., savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Olaya ilişkin detaylar ise Savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı. Sevk yazısında cinayeti işleyen Y.K.'nın ulaştığı ruhi sükunete rağmen fiilini planladığı şekilde icra ettiği, böylece Y.K.’nın eğitimci Oktugan’ı silahla hayati vücut bölgesine hedef alarak 2 el ateş ettiği ve hayatını...