Yaşam

Trending:


Adana'da her sokak başında satılıyor, İbn-i Sina yıllar önce açıklamış, öyle faydaları var ki! Tam bir şifa kaynağı

Adana’nın yöresel meyvelerinden olan dikenli incir bu yaz sezonunda da büyük ilgi görülmesi bekleniyor. Neredeyse her sokak başında kurulan tezgahlarda her gün binlerce dikenli incir satılıyor.


Ablasının sevgilisini sokak ortasında bıçaklayan genç kız: Tehdit etti

Bursa'da Leyla Sultan K. (18) tarafından sokak ortasında bıçaklanan Mehmet Salih B.’nin (20), şüphelinin, ablasının ayrılmak istediği sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki ifadesinde ayrılmak istediği için ablası Melisa K.’yı (22) ve ailesini tehdit ettiği gerekçesiyle Mehmet Salih B.’yi bıçakladığını söylediği öğrenilen Leyla Sultan K., adli kontrolle serbest bırakıldı.


Bursa'da devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti. İnegöl'den Eskişehir istikametine seyir halinde olan tır, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı ve hastane morguna kaldırıldı. Jandarma komutanlığı timleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Polonya'da dinleme cihazı skandalı: Bakanlar Kurulu'nun toplantı odasında bulundu

Polonya'da Bakanlar Kurulu toplantısının yapılacağı odada yapılan aramada dinleme cihazı ele geçirildi.


Keşan’da 2 şüphelinin üst aramasında 20,63 gram uyuşturucu ele geçirildi

Edirne’nin Keşan ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin durdurduğu 2 şüphelinin üst aramalarında 20,63 gram uyuşturucu ele geçirildi.


Genç doktor Melikenin ölümüne soruşturma

Genç doktor Melikenin ölümüne soruşturma Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı doktoru Melike Sargın İlhanın, böbrek ameliyatı sırasında hayatını kaybetmesiyle ilgili idari soruşturma başlatıldı. Alınan bilgiye göre, görevli olduğu KKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 23 Nisanda böbrek rahatsızlığı nedeniyle...


Sosyal medyada tanıştığı şahsa 360 bin TL’sini kaptırdı

Malatya’da bir kişinin sosyal medyada tanıştığı şahıs tarafından 360 bin TL’si dolandırıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2’si tutuklandı.


Sinan Ateş cinayetine ilişkin sıcak gelişme

Sinan Ateş cinayetine ilişkin sıcak gelişme Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan 22 sanık, "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs" "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından yargılanacak. Mahkeme, dava için duruşma günü belirleyecek. Başsavcılık, 30 Aralık 2022de Ankaranın Çukurambar semtinde Sinan Ateşin silahla öldürüldüğü, beraberi...


Başı kesilerek cesedi su kanalına atılan inşaat ustası toprağa verildi

Kastamonu’da öldürüldükten sonra başı kesilerek su kanalına atılan inşaat ustası toprağa verildi.


Şırnak’ta terör operasyonunda 1 tutuklama

Şırnak'ta İl Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına 9 şüpheliden 1'i tutuklandı.


Rusya ile NATO arasında savaş tehlikesi arttı: Türkiye gerilimden uzak durmalı

Avrupa Kiev'e asker gönderme seçeneğini tartışıyor Türkiye savaşan taraflara mesafeli durmalı T24 yazarı Hakan Aksay yorumladı.


12 ayrı suçtan 30 yıl hapis cezası olan suç makinası kadın yakalandı

Aksaray’da 12 ayrı suçtan aranan ve hakkında 30 yıl hapis cezası bulunan kadın, polisin operasyonuyla yakalandı.


İranlı komutandan "Akdeniz'in doğusunda yolu kapatacağız" açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami, "Akdeniz'in doğusunda düşmanlara yolu kapatacaklarını ve cepheyi genişleteceklerini" söyledi.


Kafasına poşet takılan leyleğin yardımına ekipler yetişti

Bolu’da cami kubbesinin üzerine bulunan yuvasında başına poşet takılı halde mahsur kalan leyleğin yardımına arama kurtarma ve dağcılık ekipleri yetişti.


Kadın Cinayetlerine Karşı Mücadelede Politikalar Yetersiz

KESK Samsun Kadın Meclisi, Samsun'da boşanma aşamasında olan İngilizce öğretmeni Saadet Çay'ın kocası tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. Kadın Meclisi sözcüsü Havanur Taflan, kadınları korumak yerine sadece aileyi koruyan politikalar yüzünden eksildiğimizi belirtti. Kadın cinayetlerinin önlenebilir olduğunu vurgulayan Taflan, gerçek adaletin sağlanması için mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.


Tekirdağ Belediyesi hakkında inceleme başlatıldı... Atıklar dereye bırakılmış!

Tekirdağ'da Çorlu Deresi'ne atık bırakıldığı iddialarına ilişkin inceleme başlatıldı.


Kayseri'de kadın cinayeti: Babası tarafından katledildi!

Kayseri'de 4 gün önce babasının bıçakla yaraladığı genç kadın hastanede yaşamını yitirdi. Merkez Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi Porsuk Sokak'ta 3 Mayıs 2024'te iki katlı evlerinde ailevi nedenle çıkan kavgada babası Y.Y'nin (48) bıçakla yaraladığı B.E. (23), tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde müdahalelere rağmen ku...


Sürüden ayrılan kurbanlık dana açık bırakılan yağmur suyu drenaj kuyusuna düştü!

İstanbul'un Büyükçekmece İlçesinin Ahmediye Mahallesi'nde sürüden ayrılan kurbanlık dana açık bırakılan yağmur suyu drenaj kuyusuna düştü. İtfaiye ekipleri tarafından yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından drenaj kuyusuna düşen dana kurtarılarak sahiplerine teslim edildi.


Savcılık düğmeye bastı, jandarma operasyon başlattı

Yahyalı'da Narkogüç Operasyonu'nda 30 kişi gözaltına alındı. Yahyalı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi. Soruşturma devam ediyor.


Kenya'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde ölü sayısı 238'e yükseldi

Kenya'daki sellerde bilanço ağırlaşıyor. Yaklaşık 3 haftadır etkili olan yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 238'e yükseldi.


Deniz Gezmiş ve arkadaşları Çukurova’da anıldı

Deniz Gezmiş ve arkadaşları Çukurova’da anıldı ADANA,(DHA)- ADANA'da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Üç Fidan Parkı’nda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın anıtı önünde gerçekleştirilen törene Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, CHP...


Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Barajı’nda doluluk yüzde 96’ya ulaştı

Bolu’nun içme suyu ihtiyacının karşılandığı Gölköy Baraj Göleti’nde su seviyesi yüzde 96’ya ulaştı. Mayıs ayı sonunda gelen taleplere göre sulama için de izin verileceği öğrenildi.


Başakşehir'de işçilerin kaldığı 2 katlı yatakhanede korkutan yangın

Başakşehir'deki bir şantiye içerisinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı iki katkı konteynırda yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. İşçiler, yangını camlardan izlerken dron ile havadan da görüntülendi.


Yahyalı'da Narkogüç Operasyonu: 30 Kişi Gözaltına Alındı

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen 'Narkogüç' operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonda uyuşturucu madde, hint keneviri ve silahlar ele geçirildi.


Yol kenarında ceset bulundu

Samsun’da 27 yaşındaki bir gencin cansız bedeni yol kenarında bulundu.


İstanbul'da bir doktora 10 dakika içinde 4 farklı randevu verildi

İstanbul Tabip Odası'nın yayınladığı belgeyle bir hastanede bir doktora 10 dakika içinde 4 farklı randevu verildiği ortaya çıktı. İTO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Oruç, sağlık sistemindeki sorunların sebebinin hekimler değil, sağlık sistemi olduğunu belirterek, randevu sürelerinin düzeltilmesi ve aile hekimliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. İTO'nun protesto eylemi yapacağı da belirtildi.


İstanbul Boğazı gemi trafiğine tekrar açıldı

Haydarpaşa açıklarında karaya oturan 'Alexis' isimli yük gemisi kurtarıldıktan sonra İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği çift yönlü olarak açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geminin Ahırkapı'ya çekilmesi sonrası güney-kuzey yönlü trafiğin açıldığı belirtildi.


Eski İYİ Parti GİK Üyesi Bahadır Erdem CHP'ye katıldı

Eski İYİ Parti GİK Üyesi Bahadır Erdem, CHP'ye katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bahadır Erdem'e rozetini grup toplantısında taktı. Bahadır Erdem, CHP'ye katılma sebebini adalet, hukuk, eğitim ve demokrasi için mücadele etmek olarak açıkladı.


Şişli’de hareketli anlar kamerada: Daireyi boşaltmayan adam binayı ateşe verdi

Şişli’de bir adam, tahliye kararına rağmen daireyi boşaltmayınca memurlara direnip binayı benzin döküp ateşe verdi. Dehşet anları kameralara yansırken, polisin müdahale ettiği 3 kişi gözaltına alındı.


Mersin’de servis minibüsü park halindeki otobüse çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Mersin'in Gülnar ilçesinde servis minibüsünün yol kenarında park halindeki otobüse çarpması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


Samsun'da İngilizce öğretmeni boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından öldürüldü

KESK Samsun Kadın Meclisi, Samsun'da 2 çocuk annesi İngilizce öğretmeni Saadet Çay'ın boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. Meclis adına yapılan açıklamada, kadın cinayetlerine karşı politikaların eksikliği vurgulandı ve gerçek adalet talep edildi.


DBB Başkanları birimleri denetledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, belediye hizmet binasındaki daire başkanlıkları ve bağlı birimleri denetledi.


Dışişlerinden Refah açıklaması

Dışişlerinden Refah açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrailin Refaha başlattığı kara operasyonunun ardından Twitter hesabından bir açıklama yayımladı. #mansethaberresim#3684076# Gazzede ateşkesin sağlanması ve rehine ile tutukluların karşılıklı serbest bırakılması konusunda yapılan son önerinin Filistin tarafınca kabul edilmesini...


Yaşamını yitiren polis memuru törenle son yolculuğuna uğurlandı

Yaşamını yitiren polis memuru törenle son yolculuğuna uğurlandı Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Lecent Kaya(41), yakalandığı kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Kaya, düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketi Artvin'e uğurlandı.Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asay...


Yakın arkadaşlarını öldüren 2 sanığa müebbet hapis talebi

Kocaeli’de yakın arkadaşlarını silahla vurarak öldüren 2 sanık hakkında Cumhuriyet savcısı, müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.


Antalya'da iki gün arayla kayboldular! Nuran Şahin ve Gökmen Fetullah Kaya ile ilgili yeni gelişme

Antalya'da 52 yaşındaki Nuran Şahin, Alanya’da kayıplara karıştı. Nuran Şahin’den 2 gün sonra ise sevgilisi Gökmen Fetullah Kaya motosikletiyle sırra kadem bastı. İlk etapta birlikte kaçtıkları düşünülen ikilinin cinayete kurban gitmiş olabileceği şüphesi ile çocukları Müge Anlı’ya başvurdu. İddialar ardı ardına sıralanırken, günlerdir izine rastlanılamayan Gökmen Fetullah Kaya’nın motosikleti ormanlık alanda bulundu.


Öğrencileri darp eden şoförlerin başkanından bir garip açıklama: Tazminat davası açın

Trabzon'da dolmuş şoförlerinin üniversite öğrencilerini darp etmesinin yankıları sürerken, Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz'dan ilginç bir açıklama geldi. Şoförlerle ilgili kamuoyunda suçlu olduklarına yönelik algı oluşturulduğunu savunan Yılmaz, öğrencilerin şoförleri dövdüğünü iddia etti. Ülkedeki 1,5 milyon şoför esnafına seslenen Yılmaz, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile Trabzon ve Sürmene Belediye Başkanları hakkında tazminat davası açılmasını istedi.


Ukrayna'dan flaş suikast iddiası... 'Rusya'nın planını bozduk'

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB), Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve ülkenin üst düzey askeri ve siyasi yetkililerine suikast planını bozduklarını bildirdi.


Müteahhit tahliye kararıyla geldi; aile binayı ateşe verdi

Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde müteahhit ile anlaşmazlık yaşayan ve tahliye kararına karşı çıkan aile, binayı ateşe verdi. 3 kişi gözaltına alındı. Olay, Melihşah Sokak üzerindeki binada meydana geldi. İddiaya göre müteahhit ile anlaşarak yaşadıkları gecekondunun yerine apartman yapılan aile, söz verilen 3 daireyi alamayınca kendilerini eve...


İskoçya’nın yeni başbakanı belli oldu

İskoçya'da Hamza Yusuf’un istifasının ardından John Swinney, ülkenin yeni başbakanı seçildi.


Çocuklarını kanallardan uzak tutun

DÜZCE(İHA) – Düzce Ovası Sulama Birliği, 850 kilometrelik sulama kanalına su verildiğini duyurdu. Yapılan uyarıda çocukların sulama kanallarından uzak tutulması istendi.


Kansere yenik düşen polis memuru Levent Kaya'ya son veda

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Levent Kaya(41), yakalandığı kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Kaya, düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketi Artvin'e uğurlandı.


Hastaneye gidecekler dikkat! MHRS randevu sistemi değişiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemi ve sağlık yönetiminin koordinasyonu konusunda perşembe kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi.


Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'KDV oranları artırılıyor' iddialarına yanıt

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV oranları artırılıyor iddialarına ilişkin açıklama geldi.


Kaçak salep yumrusu toplayanlara ceza

Ortaokul ve liselerde yapılacak ikinci dönem ikinci yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı.


Kosova, Sırp sürücü belgelerine sahip vatandaşlarına değişim hakkı tanıdı

Kosova hükümeti, ülkedeki "yasadışı Sırp kurumları" tarafından verilen sürücü belgelerine sahip vatandaşların, Kosova Cumhuriyeti (RKS) sürücü belgeleriyle değiştirmesine olanak sağlayan bir kararın İçişleri Bakanlığınca alındığını duyurdu.


MSB: Gara bölgesinde 2 terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı teröristin hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildiği bildirildi.


Mağdur çocuğun annesi sinir krizi geçirdi! Sapık sucu, hakim karşısına çıktı

Bağcılar'da su bayiinde yaptığı özel odada 4 çocuğu istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 331 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Metin Şenay'ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı 4 Haziran'a erteledi.


Antalya'da teleferik kazası sebebiyle tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'un ikinci itirazı da reddedildi

Antalya'da teleferik kazası sebebiyle tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün avukatları tarafından yapılan ikinci itiraz da mahkeme tarafından reddedildi.


Kırıkkale’de firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

Kırıkkale’de FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı.